четверг, 22 ноября 2018 г.

Набат скорботи

У четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодоморів. В 2018 році ця трагічна дата припадає на 24 листопада, минуло вже 85 років від цієї національної трагедії.
   Голодомор - акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) шляхом організації штучного голоду, що спричинив загибель мільйонів людей у сільській місцевості на території Української РСР з метою придушення національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українського селянства. Через вилучення продовольства і блокаду місцевості, охопленої голодом, заборону виїзду з неї, влада створила для українців  життєві умови, розраховані на фізичне знищення. Така політика уряду - злочин проти людяності, який відповідає Конвенції ООН від 9.12.1948 р. про запобігання злочину геноциду і покарання за нього. Визнання Голодомору геноцидом українського народу законодавчо закріплено Законом України "Про Голодомор 1932-33рр. в Україні" від 2006 року.
   До цієї сумної дати в бібліотеці організовано книжкову виставку "Набат скорботи" для широкого кола користувачів.

  24 листопада для читачів дітей в бібліотеці проведено годину скорботи "Невиплакані сльози України", де діти познайомилися з трагічними подіями 1932-33рр., а також взяли участь в загальноукраїнській акції "Запали свічку".

   

Комментариев нет:

Отправить комментарий