понедельник, 7 мая 2018 г.

Війні немає забуття


8  травня - День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Це була найбільша і найстрашніша війна в історії людства, в ній брали участь 61 держава, 1,7 млрд людей, тобто 80 % населення Землі.
  Згідно з законом України, шанобливе ставлення до пам'яті про Перемогу над нацизмом, ветеранів війни, українського визвольного руху та жертв нацизму є священним обов'язком держави та громадян України.
  В бібліотеці організовано книжкову виставку "Війні немає забуття" для широкого кола користувачів, а для дітей проведено урок мужності "А пам'ять ітиме від роду до роду в піснях і легендах народу". Діти послухали розповідь бібліотекаря про те, що для України Друга світова війна - національна трагедія, під час якої українці понесли надзвичайні втрати: під час бойових дій і в полоні загинули 3-4 млн військових і цивільних, 4-5 млн загинули через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 млн було евакуйовано або примусово вивезено до Німеччини, значна частина яких не повернулися додому. Водночас ця війна - свідчення та приклад прояву великого патріотизму, великих чеснот воїнів-українців, що боролися проти нацизму.


Комментариев нет:

Отправить комментарий