вторник, 20 февраля 2018 г.

Міжнародний день рідної мови


   21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це свято відносно молоде, відзначається рішенням ЮНЕСКО з 2000 року. Оскільки з 6000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.
   В.Сосюра писав: "Без рідної мови, юначе, й народу нашого нема". Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. Тому треба знати і берегти рідну мову , це обов'язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, не може розраховувати на гідне місце в сім'ї народів світу.
  В бібліотеці для широкого кола користувачів організовано календарну виставку "Вивчаймо рідну мову".
Для дітей проведено годину мовознавства "Мови нашої слова - наче музика жива". Діти послухали  розповідь бібліотекаря про українську мову, яка має тисячолітню історію і славиться своєю мелодійністю і милозвучнісю. Вражає також своїм багатством і є однією з найбільш розвинених мов світу. Діти також послухали цікаві факти про мову, подивилися відеопрезентацію  "Наша мова солов'їна". Особливо дітям сподобаласярозповідь про  паліндроми.


Комментариев нет:

Отправить комментарий